PODZNAK govori kako nas ljudi vide, i kako s druge strane želimo izgledati okolini. To je horoskopski znak koji se nađe na istočnom horizontu u trenutku našega rođenja. Bacite pogled na naš kalkulator za računanje podznaka!
Home Horoskop blog Proricanje iz karata - značenje pojedinih boja
Baner
Proricanje iz karata - značenje pojedinih boja E-mail
Proricanje karte


As srce

Simbol Srca

Simbol Srca općenito odgovara elementu vode, a podrazumijeva ljubav, prijateljstvo, sreću i događaje vezane uz obitelj i dom - sve ono što je i inače najvažnije pripadnicima horoskopskih vodenih znakova (Rak, Škorpion, Riba).


Karte Srca su, općenito govoreći, dobar znak. Što ih više izvučete tim bolje, iako tumačenje naravno ovisi o drugim kartama koje izvučete uz njih.

Na primjer, ako se ovaj simbol pojavi zajedno sa simbolom Pika, to može biti znak problema vezanih uz sve gore nabrojano - ljubav i ljubavnika odnosno partnera, uz prijateljstvo, uz obitelj ili se općenito radi o naznaci neke nadolazeće nesreće. Spomenutu nesreću ne shvaćajte odmah tragično, može se raditi o nečem što vam doduše neće ići na ruku ali će brzo proći i neće ostaviti teže posljedice.

Karte Srca baš kao i element vode u horoskopu simboliziraju emotivnost, senzibilnost, zaljubljenost, iluziju, idealizam, dom, obitelj, brak, seksualnost, intuitivnost i umjetničke sposobnosti. U svakom su slučaju dobar znak, naznaka nadolazeće sreće i emotivnog ispunjenja.

As karo

Simbol Karo

Simbol Karo odgovara elementu zemlje. Označava karijeru, posao i pitanja povezana s novcem, dakle sve ono što osobito cijene pripadnici zemljanih znakova u horoskopu (Bik, Djevica i Jarac). Ovaj simbol može biti povezan i sa školovanjem, odnosno učenjem.

Karte sa simbolom Karo mogu vam reći kako će vam se razvijati karijera ili školovanje, koliko ćete profitirati od ulaganja u sebe, ili kratko rečeno - koliko ćete novca i uspjeha imati te s koliko ćete teškoća dolaziti do njega.

Ove karte mogu simbolizirati i odnos sa suradnicima na poslu ili kolegama u školi odnosno studiju. Ako uz njih dođu i karte Srca to će biti dobar znak, ako se pojavi Pik onda ipak očekujte probleme.

Karo simbolizira praktičnost, dom, zdravlje, ambiciju i odgovornost. Može biti znak odlučnosti i prodornosti (znate ono penjanje po ljestvicama uspjeha) ali i zakočenosti ili sporosti. Što će od toga biti, ovisi o okolnim kartama. Isto vrijedi i za zdravlje: ako su susjedne karte pozitivne kao što su karte sa simbolom Srca, tada će sve biti u redu, no ako se uz Karo pojavi jaki simbol Pika tada to može biti nagovještaj nekih zdravstvenih problema.

As pik

Simbol Pik

Simbol Pik odgovara elementu zraka. Općenito označava nešto vezano uz komunikaciju i druge osobe (na koje su u horoskopu osobito usmjereni zračni znakovi Blizanac, Vaga i Vodenjak), ali uglavnom na negativan način (tu već prestaje sličnost s horoskopom). Dakle, ako se pojavi ovaj simbol to može biti znak tračeva, izazova, loših poruka i nekakvih smetnji u dostizanju onoga što vam je jako važno.

U ljubavi to može biti znak nevjere i prevare, a u poslovnim i općeživotnim pitanjima znak da će vas netko prevariti na način da vam ukrade, podmetne, zataji i uglavnom vas pokuša nasamariti kako bi za sebe izvukao nekakvu korist.

Simbol Pika dakle nagoviješta situacije koje vam neće ići u korist: ako prevlada ta boja, odnosno ako budu izvučene ili jake karte ili 2-3 od njih u jednom izvlačenju - čuvajte se.

Simbol Pika definitivno najavljuje nekakvu promjenu, na žalost uglavnom na lošije. No nemojte to shvaćati tragično: možda ste upravo i trebali izvući takvu kartu kako biste se na vrijeme pripremili na eventualne nedaće, pa ćete situaciju koja je vukla na loše na kraju ipak preokrenuti na dobro?

U tom smislu kartu Pika shvatite ne kao najavu nesreće koja će se svakako dogoditi nego kao najavu negativnog događaja koji se doduše može ali i ne mora nužno dogoditi. Što će od toga dvoje biti ovisi samo o vama. Upozoreni jeste, pa djelujte onda!

As tref

Simbol Tref

Simbol Tref (u popularnim kartama "mađaricama" radi se o žiru) odgovara elementu vatre. Ako izvučete ovu kartu, ona pokazuje da ćete imati energije napretek (baš kao što je u horoskopu imaju vatreni znakovi Ovan, Lav i Strijelac) i da ćete stoga uspjeti u svojim nastojanjima. Ako baš i ne uspijete od prve na što bi inače upućivale karte Srca, pronaći ćete u sebi dodatnu snagu i nastaviti borbu!

Karte Trefa pokazuju i inicijativu, pokretačku energiju, volju da se pokrenu nove stvari i preokrenu one stare. Kad to prebacite na polja ljubavi, posla i zdravlja, onda vam je jasno što to znači - bit će tu i ljubavi i ljubomore, i ljutnje i sreće, i ambicije i pomoći drugima, i zdravstvenih tegoba ali i njihovog konačnog rješenja. Dakle, dosta je sa starim, vrijeme je za nove stvari!

Da se našalimo: ovo naravno ne znači da morate nužno izbaciti iz stana i iz života staroga muža (ženu), no svakako znači da ćete im dati do znanja što vas kod njih smeta. Pa makar to značilo da napokon počnu prati suđe!

Što više karata Trefa izvučete, tim će veća biti vaša žurba i spremnost da mijenjate i svoj život i ljude koji vas okružuju. Općenito govoreći, žurba i nije posebno dobra jer žureći znamo napraviti kojekakve previde, no tko zna - možda vam je sadašnja situacija toliko dozlogrdila da je zaista krajnje vrijeme sve promijenite na bolje!

Ovim smo vas tekstom upoznali s osnovnim značenjem pojedinih boja u kartama. Ako ste ovo savladali, onda je vrijeme da krenemo dalje - vrijeme je da naučimo značenje svake pojedine karte! Čitajte nas i dalje, jer nastavak ubrzo slijedi.Podijeli s prijateljima