Mučite se, gladujete, a prekobrojni kilogrami nikako da odu? Pokušajte onda Horoskop dijetom! Odaberite najbolji način prehrane prema svojem horoskopskom znaku i smršavite bez previše odricanja. Više o HOROSKOP DIJETI...
Home Horoskop blog Mjesec Vage
Baner
Mjesec Vage E-mail
Proricanje karte


Ujutro 23. rujna, u 10:20 po našem vremenu, Sunce će napustiti znak Djevice i ući u znak Vage. Meteorološki velika promjena: odlazi ljeto i dolazi jesen, dakle jedan od četiri najveća događaja u godini. Astrološki - i ne baš tako velika stvar... Jer ona zaista značajna, prava izmjena žarkog ljeta sa smirenijom jeseni ionako se već dogodila i to prije mjesec dana, kada je Sunce napustilo znak Lava i ušlo u Djevicu.

Sjećate se, pisali smo o tome! I ne znam kako za vas, ali za mene je to zaista bila ogromna promjena iako nisam ni Djevica niti vatreni ili zemljani znak. Ludilo i avanturizam ljeta zamijenila je smirenost nadolazeće jeseni, a padanje lišća nepobitno je najavilo sazrijevanje prirode. Pa jednako kao što bivaju sve crvenije jabuke na onom jednom i jedinom stabalcu ispred moje kuće, tako sam i ja sazrio i počeo razmišljati trezvenije.


Ženska energija i pravi muškarciI upravo zato sada, kad dolazi Vaga, ne očekujem puno značajnije promjene: ljeto je dakle ionako tek uspomena na uzbuđenja koja su prošla, pa je vrijeme da se radije pripremimo na strastvenu jesen koju karakteriziraju Vaga, Škorpion i Strijelac. Sve troje su strastveni, ali ne više kao na primjer Lav. Nije to više ona ljetna strast, bezumna i rušilačka, nego pritajena i suptilna... Od koje se svejedno ne možete obraniti.

Želite li energiju Vage nazvati ženskom? U redu, možete slobodno: sva tri jesenska znaka imaju uostalom snažnu dozu ženske energije u sebi. Za žene je ta energija svakako korisna, a za muškarce? Pa, ja bih rekao da je još i korisnija: od malo ženske energije koju doduše treba kontrolirati i pametno usmjeriti imat ćemo koristi i mi pravi muškarci.

(Primijetili ste kako sam suptilno naglasio svoju macho mušku prirodu :) Pa ipak se mi dinosauri među muškarcima, dakle mi koji nismo metroseksualci pa ne brijemo prsa i ne depiliramo bikini zonu, moramo boriti da preživimo još pokoje desetljeće... Što ne znači da smo nužno balvani i da ne znamo ljubiti ili primati ljubav!)


Ta predivna VagaŠto nam dakle donosi ulazak Sunca u Vagu? Kao što smo već rekli - nikako ne revoluciju, nego eventualno evoluciju, lagani prijelaz iz hladnog i tvrdog u kudikamo toplije i mekše stanje... Jer Vaga je takva, ugodna, profinjena, pa čak i romantična i zaljubljiva ako hoćete. Baš takva je uostalom i Venera, njezina planeta vladarica, čista esencija ljubavi i ljepote.

Meni osobno su Vage prirasle srcu i volim tu njihovu sposobnost da sagledavaju problem sa više strana, da im je stalo, da se ne srame osjećaja. Što se pak tiče većine ljudi, predviđam da će s dolaskom ove "prave", meteorološke jeseni postati barem malo smireniji i spremniji da saslušaju tuđe argumente - čak i ako se ovi kose s njihovim stavovima... Dakle sve ono što Djevica nije i nikada neće biti!


Tko će biti kriv za nervozuNaravno nećemo se sad svi učlaniti u Greenpeace i krenuti da spašavamo kitove, ili drveće, ili male tuljane: bit će tu i disonantnih tonova, bit će povremeno nemira i erupcije nezadovoljstva čak i kada ništa unaprijed ne upućuje na to. Podsjeća li vas to možda na jedan od spolova, onaj koji se obično naziva slabijim i ljepšim? Da, drage moje čitateljice - ženska energija nije baš previše povezana s racionalnim razmišljanjem i ne možete uvijek predvidjeti što će se dogoditi sljedeće. Srećom, te provale "ludosti" (haha, namjerno nespretan izbor riječi) ne traju dugo!

I to je to: ako vas dakle u sljedećih mjesec dana uhvati pokoja žuta minuta, uvijek se možete vaditi na to što ste žena (vrijedi isključivo za ženski spol) ili na činjenicu što na vas djeluje predivna ali ponekad mušičava Venera (vrijedi za oba spola podjednako). Ne zaboravite, sve će brzo proći i idemo lijepo dalje - a sad vas ljubi vaš Mihael i pozdravlja prve sljedeće prilike, kad nam već dolazi Škorpion kao najgori znak horoskopa!

Ali to smijemo reći samo mi, pravi Škorpioni ;)Podijeli s prijateljima