DJEČJA NATALNA KARTA donosi gotovo sve informacije kao i natalna karta za odraslu osobu, ali je prilagođena roditeljima kako bi lakše shvatili svoje dijete. Iz nje ćete naučiti mnoge stvari koje možete očekivati od djeteta. Više...
Home Natalna karta Razlika: horoskopski znak i natalna karta

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Razlika: horoskopski znak i natalna karta E-mail
Ljudi s kojima razgovaram i kojima pomažem u svakodnevnim problemima često me pitaju "koja je razlika između horoskopskog znaka i natalne karte"? Naposljetku, nakon svih onih silnih horoskopa kojima nas bombardiraju u popularnim časopisima, a koji govore samo o horoskopskom znaku, nekako smo naučili da je to sve što nam astrologija uopće može ponuditi.

I tako po navici pročitamo što nam govori dnevni horoskop, odnosno što nam predviđaju mjesečni ili godišnji horoskopi, i vidimo da se neke stvari zaista podudaraju; ali s druge strane otkrijemo da dobar dio tvrdnji baš i nema veze sa stvarnošću. Malo se razočaramo, ali prihvatimo tu činjenicu kao neizbježnu. Pa na kraju krajeva, Bikova, Lavova, Ovnova i drugih ima na stotine milijuna – pa kako onda očekivati da horoskop pogodi baš u svemu?

Ne dajte se zavarati takvim pričama! Astrologija ima mnogo jačih oružja od promatranja samog Sunčevog znaka (odnosno horoskopskog znaka). Natalna karta osnovni je alat ozbiljne astrologije, i na njoj je doduše zapisan vaš Sunčev znak (Sunčani znak, zodijački ili horoskopski znak – kako ga već želite zvati), ali uz njega i sva sila drugih podataka. Svi oni ovise upravo o mjestu i trenutku kad ste rođeni, i zapravo jedinstveno opisuju upravo vas.

U toj jedinstvenosti, i u tom broju podataka najveća je razlika između tumačenja horoskopskog znaka i natalne karte.

Tumačiti nečiji karakter, energiju i sklonosti (ne predvidjeti budućnost jer to je nemoguće) na temelju samo jednog podatka potpuno je nemoguće; naravno, postoje neke zajedničke crte koje dijeli većina Djevica ili Škorpiona, na primjer, ali postoje zato i tisuće varijacija koje na kraju dovode do toga da će jedan Strijelac biti sličniji nekom Blizancu nego drugom Strijelcu. Srećom, postoji način da takve varijacije objasnimo i predvidimo – a to je upravo astrološko tumačenje natalne karte.Podijeli s prijateljima